I början av graviditeten kunde jag promenera som vanligt. Men sen fick jag ont i ryggen och blev feg och i typ 5-6 veckor vågade jag inte röra mig alls. Mer än nödvändigt. 
Jag fick ont av att gå på jobbet och hemma tog jag ut Shaggy i trädgården och sparkade boll. Maximum.
 
Sen var vi och handlade på CityGross strax innan jul och bara sådär hittade jag en DVD på en hylla med gravidyoga. Jag kan inte direkt säga att jag letade efter den. Den bara stod där, och jag kände att jag var tvungen att prova. Så för ca 99:- (eller var det 119:-?) fick jag en ny start. 
 
 
 
Så himla värt det! Jag rekomenderar det STARKT! Gravid Yoga
Första gången var det svårt såklart, och jag klarar fortfarande inte alla övningar till 100%, men jag kämpar på. Jag försöker göra passet 2 gånger i veckan, men det blir snarare 1,5ggr/vecka. (På två veckor gör jag det 3 gånger).
 
Och nu, för det första: jag känner inte alls att jag har lika ont i ländryggen längre! En gång i vekan tar jag o Martin  o Shaggy en långpromenad (söndagspromenaden) och sist gick vi 9 km! På två timmar. Så kan verkligen inte säga att vi går fort. Jag tar korta steg och går bara så fort som känns bra. Men jag gick 2 timmar. Utan att få dödsont i ryggen.
För det andra känner jag mig starkare i ryggen och dagarna efter att jag tränat känns ingenting omöjligt. 
Och sist men inte minst har jag fått bättre koll på mina knipmuskler tack vare bäckenbottenövningarna som finns med på dvdn. Det är inte så långt avsnitt,kanske en kvart, men det är grymma övningar och jag tror att jag kommer ihåg att knipa mer tack vare de få minuterna av koncentration. 
 
Så, rekomenderas varmt!
 
Dessutom har jag läst flera andra rekomendationerom gravidyoga i allmänhet, och många skriver att de tack vare yogan klarade av förlossningen bra och kunde hålla sig fokuserade och hyffsat utan smärtlindring form av starka mediciner. Det vill jag också gärna slippa. Starka mediciner alltså ;)
 
/Néa
Jag tror inte att det det var någon lampa som tändes eller något speciellt ljud som hördes. Jag bara vaknade. Låg i sängen ett tag och undrade om jag redan var vaken, eller om jag inte hade somnat än. Antar att det var en liten bebis som väkte sin mamma, även om jag inte kände det helt medvetet. ;)
 
Martin vaknade också efter en stund, och kvart i sex gick vi upp. Det är ju endå söndagsmorgon ;) Imorgon jobbar jag morgonskiftet (ja hela kommande veckan alltså :P ) så det är väl lika bra att vänja sig. 
 
Idag ska vi packa inför Teneriffatrippen. Eller snarare fixa. Kläderna ligger framme på bordet i matrummet, tillsammans med snorklar, sandaler och lite fiskesakersom såklart måste följa med. Idag ska vi åka till Svensjö och hämta upp en till resväska. Och ta en promenad i skogen med Svärmor och låta Shaggy springa på ängarna. Och äta semlor! Nu är det ju lite tidigt för semlor egentligen, men de har ju börjat sälja semlor lite överallt och jag har gått och varit sugen på dem i en vecka! Så nu är det banne mig dags ;)
 
 
 
Kan inte säga att jag har några cravings direkt dock, bara lite sugen på saker & ting. Men det har jag ju allti varit. Dock har jag varit väldigt suen på lakrits ett tag, och köpt några godispåsar lakrtits som jag smaskat på.. Men det har inte varit sååå allvarligt ;)
 
/Néa
 
 
Idag är en riktig trött-dag. Jag vaknade vid 9 efter ca 8 timmars sömn. Låg o vände mig i sängen till nätan 10 då jag gick upp och åt frukost. Sötyoughurt med myssli och en kopp the. Jag kollade lite på teve... läste mailen... sen tänkte jag att nej det är nog bäst att jag bäddar nu. När jag hade bäddat sängen satte jag mig på den för att ta på mig strumpor (det går inte riktigt att göra ståendes längre...) Och det var så skönt.... så jag la mig ner och låg där halvdöd tills klockan var nästan halv ett. Då tvingade jag mig själv att gå upp igen och äta lunch. Det blev en avokado.
Sen satte jag mig i soffan och här sittr jag nu, en timme senare, och inser att jag har bråttom till jobbet då jag varken har fixat matlåda eller klätt på mig än. Och jag ska åka om en halvtimme. 
 
Så hima trött idag. Usch. Hoppas på en dag med mycket att göra på jobbet så jag håller mig vaken. I värsta fll har jag och bästa kollegan F satt upp en plan för hur vi ska fördriva tiden. Varenda sladd på kontoret ska dammas av, kopplas ur, och dras om i en mer organiserad hurva. Så... då har vi nått att göra i alla fall. ;) 
 
Men, man ska ju lyssna å kroppen säger de så jag vet att jag gjort helt rätt i att inte göra nånting före jobbet idag. Dock känns det inte helt rätt. Det känns som att jag är en svikare som inte ens går ut med hunden innan jobbet. 
 
/Néa