Ett täcke, söndersmulade smörgåsrån, nappflaskor och snorpapper... ja men det är fantastiskt mysigt med en familjedag i soffan! 
 
När Noomie skulle sova bäddade Martin ner henne i vagnen och gick ut i trädgården tillsammans med hunden.  Jag fick klä på mig och åka till affären för att handla lite mat... inte för att vi egentligen behövde nått, men ingen av oss ville äta nått "riktigt". 
 
Så nu sitter vi här med cola, chips och godis och småäter och ser på serier. Jag köpte en grillad kyckling också och vi var båda rysligt sugna på det, men vi behövde bara öppna påsen för att känna att....nej, vi är nog inte redo för det riktigt än.  ;)
 
Känns dumt att sjukanmäla sig från jobbet när man bara ska jobba 2 dagar men. . . Det är väl ingen som hade blivit glad över att jag var på jobbet & smittade folk idag. 
 
//mamanéa 
Efter gårdagens mysiga dejtkväll mådde jag lite illa imorse. Jag åt mjukglass till efterrätt igår och min laktoskänsliga mage klara inte riktigt av det. Men jag nådde mer och mer illa,  och både svärmor o sambon pikade mig om den där jävla mjukglassen. 
"Du VET JU att du inte ska äta glass, Linnéa!"
 
Jag ska inte gå in på några detaljer men, nu är vi magsjuka. Under eftermiddag har jag o Martin turatsom att vara med Noomie och sova på sängen.. Jag har fått i mig ett glas nyponsoppa och kanske 4 smörgåsrån sedan frukost..... 
 
Men nu somnade rätt tidigt så jag ska kasta mig i säng jag också. Eller alltså... kasta försiktigt. Smyga.  Vill helst inte röra en enda 💪 i min kropp.... jag känner mig så vek. Så skör. Nästan lika överkörd som efter förlossningen.. (nej, det var 100 gånger värre men liknande känsla..) 
och då känner jag mig som en värdelös mamma. Kanske inte i denna sekund, för hon somnade i mitt knä så nått måste jag ju gjort rätt.. men tidigare idag när ingen av oss orkade leka eller grejja med henne. Jag bara låg på golvet bredvid hennes lekmatta och tittade på. Under några filtar ska tilläggas... Stundtals satt jag i soffan och lät Noomie krypa runt själv på golvet. Jag bara hämtade henne när hon kröp förlångt bort.. känns superdåligt och det gnager i mig. Fast jag vet att jag måste få vara sjuk ibland och hon klarar sig.... men ändå. 
 
//mamanéa 
Det där med garage-städningen iförmiddags gick: sådär... eller, vi gick ut i garaget och konstaterade att hälften behöver slängas, andra hälften sorteras. Men för att kunna slänga behöver vi nog ett släp och.... eh ja. Där blev det för jobbigt (vi blev nog lite osams om vad som skulle prioriterats...) och vi la helt enkelt ner. Noomie hade somnat i vagnen, så Martin gick in o började laga mat, och jag klippte ner "Chrille buske" istället. Och insåg att min stenläggning har väldigt mycket mer än "en helgs arbete" för att bli klar. . . Tusan. Jag har verkligen tänkt bli klar med den i vår! 😐
 
I alla fall, när det gick som det gick med garage-städningen fick vi tänkaom och vad skulle vi göra nudå?! Vi ringde in svärmor som barnvakt så kom jag o Martin iväg på dejt!
 
Snygga! Ellerhur...? 
Det blev middag på RoseGarden i Värnamo. Kan VERKLIGEN rekommendera buffén där, så sjuuuukt gott! Asiatiskt och sushi - hur mycket du vill, och sen efterrättsbuffe med mjukglass!!! Och lite olika efterrätter,  idag var det hallonpaj med vaniljsås, nån chokladmousse, cheesecake och nån typ "cremebrullé"... Och till det frukt och mjukglass i mängder, och noisette-sås och strössel och...*mammafitnessslängdigiväggen*
hur gott som helst!  Mådde lite illa när vi gick därifrån...... 
 
Sen blev det;
 
 
 
🎳 Bowling. Kan säga att Martin vann. Nog om det. Jag är inte alls en dålig förlorare. //Bitter ;)
 
Jag tyckte inte alls det var jobbigt att lämna Noomie till "barnvakt". Lite konstigt kanske såklart, men det är det alltid att lämna henne. Men jag kan liksom inte tänka mig nån som är bättre på att ta hand om barn än Noomies farmor. Hon har 6 barn själv för det fösta, varav ett måste ha varit helt craaaazy redan som unge (jag syftar på min fantastiska sambo......) och dessutom har Eva ett tålamod som... ingen annan. Så ja, bättre kunde det inte bli. Så det kändes inte alls så dumt,  och Martin var stolt över att jag inte lämnade några listor till Eva. Fast jag skrev ner hur mycket pulver & vatten det skulle va' till en flaska,  och jag visade vart maten fanns och blöjor och pyamas och. . . Ja... lite kontrollbehov har jag allt 😉
 
När vi kom hem sov så gott i sin säng, och nu är det dags för mig att göra detsamma. Godnatt!  🌙
 
//mamanéa