Idag blir Noomie 7 månader!  7! 
Jag som precis lärt mig säga att hon är ett halvår... Häromdagen var vi på IKEA och jag såg TVÅ pyttesmå bebisar, pyttesmå! Har hon varit så liten verkligen?! Det känns helt suddigt den tiden och jag kan inte riktigt minnas hur det var. Men det kanske är lika bra, försök hålla fokus på här-och-nu! :) 
 
Hon är så rolig nu! Hon rullar runt - runt på golvet,  både mage - rygg och liksom snurrar, hon ligger på mage och drar sig runt med armarna så att huvudet o fötterna byter plats. Om ni fattar. Hon är uppe på nått knä ibland men  kryper gör hon inte. 
Hon sitter ganska bra, länge och stabilt. Men jag vågar inte lämna henne så, för helt plötsligt släpper hon liksom och bara kastar sig åt nått håll. 
I julklapp fick hon ju ett "bollhav",  där har hon lekt massor och övar på att sitta själv. När bollarna rullar iväg vill hon absolut ha den bollen som är längst bort, Knasunge! 
 
Hon säger "dadadadaaa" och blåser bubblor och övar sitt "höga C". Hon har Både stämband och lungor kan man säga. Konstigt?! Både jag o Martin sjunger ju mycket, så det är bara att hoppas att hon dessutom har melodi i sig. Sen kan vi ha familjekonserter! :) 
 
Hon är ganska svårflörtad. Ingen bebis som skrattar åt vad som helst direkt. Om hon inte är trött,  då skrattar hon så det kluckar! Men hon är rolig. Hon bankar o busar och som sagt Pratar! :) 
 
Vi ammar fortfarande lite grann, och hon provar gladeligen nya smaker. Vi gör en del mat själva, och en del köpeburkar. I mitt hjärta vill jag kära BLW, men...... Martin har skrämt upp mig med att hon kan sätta i halsen och nu vågar jag inte riktigt.... hon får BLW:A kex (smörgåsrån) så länge, hon har ju ändå INGA tänder så vi får väl ta det i små steg ;) 
 
 
Ja.... snart går hon säger Martin, men det vill jag inte lyssna på ;)
 
//mamanéa 
 
 
 
Ja hade jag levt själv, dvs utan hund, barn och sambo så hade jag nog haft en annan... ordning på mitt liv. Egentligen skräpar inte familjen ner så mycket, men det blir väldigt mycket saker!  Av vuxna med intressen, stor hund och bebis...herregud vad en bebis tar plats! 
 
I alla fall, vi har haft mina föräldrar och yngsta syster hos oss några dagar och jag skulle vilja lägga upp en bild på mitt hem. Men samtidigt.... den bilden vill jag inte.... erkänna... ;) 
Det är saker PRECIS överallt, träningskläder, smutsiga strumpor, datorer, böcker, kamera, skor och mitt i allt en vagn. Och nått koppel. I skåpen har vi hjälpts åt att ta hand om disk när vi är många, tack för det, så köket tar nästan 2 veckor att få tillbaka sin ursprungliga organisering. 
 
Perfektionisten i mig,  hon utan barn, hund och sambo,  får krupp. Vill börja städa och sortera upp allt bråte och undrar lite stillsamt om det finns nån magisk knapp att trycka på för att återfå ordningen... men jag,  mitt riktigta jag,  bara njuter. Det är fan lugnt. Det får se ut som ett bombnedslag, av allra värsta sorten, för det är så underbart härligt att ha familjen här. Stanna längre! ❤
 
//mamanéa 
Åååh en till djungel att gå vilse i, här i barna-världen.
 
BILSTOL 
Ja det börjar så sakteliga bli dags att byta ut babyskyddet som skruttan åkt runt i i snart 7 månader, till något mer beståndigt och... ja, det är väl det jag vet. Att det ska bytas ut. Har kikat runt lite och inser att... vilken JÄVLA DJUNGEL det var då! Jag orkar inte.....
 
En annan djungel jag härjat runt i, är det här med overall. Det kom ju lite som en käftsmäll här i mellandagarna att snö visst kunde komma även i småland, och hur ska min lilla skatt njuta utav det på bästa sätt? 
När vi var ute o lekte igår var det dessutom någon plusgrad, och regn i luften. Så lillfia blev ju blöt!  Ahmen nej.... vi behöver alltså införskaffa en overall som är vattentålig. Men inte för bökig eftersom hon mestadels sitter i vagn. Men snart kryper hon säkert så hon bör ju kunna röra sig! Men ändå varm. Och mysig. Och lätt att ta på o av. Fötter på? Eller separata "tossar" och i så fall, hurdana?!?! 
 
(Bild; Snölek häromdagen! Vi byggde snögubbar och Noomie upplevde sin första snö! ❄)
 
 
 
Så idag har vi varit på stan. A6 närmare bestämt. Jag, mamma, pappa, Elna och så Noomie såklart. Och efter mycket om och men,  travanden fram och tillbaka,  funderingar en hit,  en dit,  så köpte vi en overall. En lila så den matchar vagnen. ;) Men alltså GHAD vad mycket man ska tänka på och så många variablar som ska räknas in. För nått som ändå är ganska... basic. Det tänkte jag aldrig på innan jag själv fick barn. Att det skulle vara så..... mycket. Jag trodde liksom att man kunde kila in på en affär och köpa den snyggaste overallen. Bara för att den var snygg liksom. Och så passade den ungen för alla behov. Vagn/lek/varm/kall/regn/minusgrader.... osv. 
Och det är klart ni med obegränsad ekonomi kan väl köpa overaller hejvilt men här i huset kan vi inte köpa hur många som helst utan helst ska ALLA krav rymmas inom ett o samma plagg... 
 
Håhåjaja, nu har vi overall i alla fall. Förhoppningsvis för hela vintern. Köpte 74/80, hon håller precis på att gå över till 74 nu. Så det känns bra. Lovande. Sen får vi väl se. Är det fortfarande snö i april när hon är 11 månader kanske vi få tänka om. Men det är då det. ;) 
//mamanéa