En fruktansvärd jävla kampanj som inte ens skulle behöva finnas. När jag såg första inläggen tänkte jag såklart skriva #metoo också och posta det i facebookflödet. Jag kopierade till och med texten och letade efter en fin emoji-blomma som kunde representera mig. . . 
 
Sen läste jag lite noggrannare och insåg att.. nä.. våldtagen har väl inte jag blivit??
 
Men... ofredad. Javisst. Vem fan har inte blivit det? Någon som stykt sig lite för nära på krogen. Lagt en hand på rumpan på dansgolvet. Sagt något i stil med "Du ser ut som om du vill ligga" Hur fan vet  du hur jag ser ut när jag vill ligga?!?! 
 
Jag har en dotter. Jag mår illa av tanken på vad hon och alla hennes jämlikar liksom räknas med att behöva uppleva, på ett sätt eller ett annat. Vidrigt att det är så förvanligat och  att ALLA mer eller mindre varit med om något. Undrar om killar i samma utsräckning känner att de skulle kunna dela "#metoo"... Jag tvivlar... 
 
Men. Jag var 16 år. Jag hade blivit kär i en kille som var några år äldre, och jag skulle göra allt för att han skulle tycka jag var cool, o bli kär i mig med. Han var snäll.  Han ville mig inget ont. Men han gjorde vad han ville med min kropp och jag hann inte känna efter  vad jag ville utan min kropp blev ett verktyg för honom att göra vad han ville med. Typ. Det gör ont att skriva det. Ont att fundera på det. Ont att fundera på om det var rätt eller fel. Om jag gjprde rätt eller fel. Skulle jag sagt ifrån mer? Sagt till nån? Eller jag kanske ville fast jag inte hann veta? Skitsamma. Det kunde varit värre. Nej. Jag menar skitsamma, det får inte vara okej. 
 
//Linnéa 
Hejsan! En hel vecka har visst gått och jag har sån sömnbrist! Nån natt var Noomie uppe o härjade, men mestadels har jag helt enkelt bara gått o lagt mig försent. Ush. 
 
Idag står det KALAS på schemat, Noomies yngsta kusin Isabelle fyller 1! Det blir en mysdag för mig o Noomie, vi åker till a6 först och köper present o äter lunch. Dock känner jag mig lite förkyld men jag hoppas jag är piggare efter frukost.. .. men Martin får iallafall vara hemma oooooooch: 
TAPETSERA! 
 
 
Vi hämtade tapeterna i veckan, det blir en "lila" fondvägg o 3 väggar med träd.. Vi är ju lite crazy vad det gäller färgval och mönster, dom rosa fåglarna är ju inget klassiskt köks-mönster direkt. Men där känns de helrätt för oss så  jag hoppas verkligen att det blir bra i vardagsrummet  också. 
 
//mamanéa 
Söndagkväll innebär vecko-fix. Matlådor ska finnas så det räcker till minst onsdag. Iallafall tisdag. Köket ska vara "i fas" dvs ingen disk kvar på bänken o all återvinning ska vara sorterad på rätt ställe. Är påsarna fulla får man ta ut dom, men det är inte alltid det tajmar. 😆 Jag tar fram kläder till mig och så vill jag helst dammsuga så slipper man det några dagar... Jag är en sån som tycker det är skönt att lägga sig på söndagen o känna att man har läget under kontroll och hemmet kommer vara OK ett par dagar så man kan fokusera på att bara ta sig runt. Som tillägg på denna listan kommer därför nuförtiden det där med pusslande om hämtning o lämning. Vi har ju gjort det så flexibelt som möjligt, att vi styr från dag till dag vem som hämtar o vem som lämnar. I och med att vi har liknande arbetstider spelar det ju för schemats del ingen roll heller...och den här veckan vill Martin gärna börja tidigt säger han. Jaja, det innebär att jag får ta merparten av lämningarna o Martin hämtar. Dock går vi igenom detta varje kväll, det kan ju dyka upp nått som gör att vi får ändra planen. Som imorgon tex. Vi måste verkligen handla.. o kom fram till att det smidigaste är att Martin handlar efter jobbet, eftersom han jobbar nära CITYGROSS i Jönköping. Så imorgon får jag både hämta o lämna. Pussel säger jag bara... 😆
 
Men vi har ju haft helg nu! Och det blev en väldigt lugn o skön sådan. Jag har inte riktigt känt mig helt hundra så när Noomie sovit middag har jag vilat i sängen bredvid. Noomie har också varit lite... känslig (?) #gnälligtrptsigtvååringskullemanocksåkunnasäga jag tror hon håller på att bli sjuk..hon har varit tröttare än vanligt o inte riktigt sig själv.
 
 
Vi har promenerat till skogen men förutom det har vi bara varit hemma och grejjat. Visst jag har grävt om potstislandet o tömt komposten vilket var rätt slitigt, men det var kanske totalt 3-4 timmars jobb men SÅ skönt att ha det gjort. O lite potatis blev det allt! 
 
 
O sen har vi pysslat. "Höstpyntat" lite;
 
 
Och målat! Medans Noomie kladdade på papper målade jag några dekorationsstenar som snart ska få flytta ut i trädgården.... 😉
 
 
 
Såå.... det blev en väldigt bra helg det här med 🤗😍🍁🍂 //mamanéa